Nokia + Microsoft = There’s no app for that…

Flattr this!

Nokias äktenskap med Microsoft är intressant. många plan kommer Nokia massor av marknadsföring betald av Microsoft. Fast vill konsumenterna har en Windows Phone 7?

Nokia blöder. Nokia har en aktiekurs som dalar ordentligt. In kommer Microsoftpojken Stephen Elop som ny Nokia VD. Stephen Elop har ju kontakter kvar på Microsoft och sätter sig ner med både Microsoft och Google och börjar förhandla. De flesta tror ju att Android är gratis, men det kostar att ha vissa funktioner som tex Market i luren. Stephen Elop har en plan. Han vill varken betala till Google eller Microsoft utan vill ha betalt för att använda någon av deras os på kommande Nokia modeller. Smart? Ja för Nokia. Så nu påbörjas en budgivning där Google och Microsoft försöker ge mest.

Symbian är dött och begravet. Alla som kört en iPhone och sen försökt köra en Symbian vet vad jag talar om. I valet mellan Android och Windows Phone 7 så tror jag det är en renare start att köra på Microsofts lösning. För Android är en dålig kopia på iOS. Windows Phone 7 är nytt ifrån botten. Dock är det stora problemet att det inte finns några appar. Fast med den krigskassa som Microsoft säkert har för mobiltelefonmarknaden så tror jag inte det är ett problem. Fast många appar är inte lösningen på allt. Lite som appar till Android. De går ofta inte att finna, eller så är de buggiga och dåliga i förhållande till motsvarande för iOS.

Under de senaste året har jag testat massor av telefoner. Både för jag tycker det är kul och för att inte bara ha ögon för Apples iPhone, men ingen annan telefon är i närheten av Apples iPhone 4 som jag anser är den bästa mobiltelefonen på marknaden.

Skall bli kul att se vad Microsoft och Nokia kan skapa tillsammans. Båda är företag som börjat gå sämre. Kan två minus bli ett plus? Eller två minus blir två minus?